Waarom?

  • Geen Particulieren aan de deur

  • Geen garantieclaim van particulieren

  • Vrijblijvende prijsopgaaf

  • Direct een bod

  • Direct RDW vrijwaring

  • Correcte handelsprijzen

Pas op met consignatie of bemiddelingsverkoop

Een veel voorkomende vorm van verkoop is de zogenaamde bemiddelingsverkoop. U benadert zelf een bedrijf voor de verkoop van uw camper, of een bedrijf benadert u nadat u uw camper op internet hebt geplaatst. Vaak krijgt u een prijs geboden, die behoorlijk hoger ligt dan wanneer u de camper direct zou verkopen tegen handelsprijs. Dit is natuurlijk zeer aantrekkelijk voor u, want wie wil er nu niet de hoofdprijs voor zijn camper? Er schuilen echter vele gevaren achter deze vorm van verkoop:

Financieel wanbeleid

Sommige bedrijven die de camper in verkoop nemen zijn eigenlijk niet kapitaalkrachtig genoeg en zien deze manier van verkoop als middel om de consument als bank te laten fungeren. U kent de financiële situatie van het bedrijf niet en er zijn vele voorbeelden waarbij de particulier zijn geld niet heeft gekregen. Dit gebeurt bijvoorbeeld doordat er openstaande facturen worden betaald met het geld van uw camper, of omdat het bedrijf ondertussen failliet is gegaan en het geld van de reeds verkochte camper is verdwenen.

Hoe uw onderdelen verdwijnen

Uw camper staat bij deze vorm van verkoop vaak op andermans terrein. Deze bedrijven hebben vaak onderdelen nodig waar uw camper hen in kan voorzien. Deze onderdelen worden dan zolang even 'geleend' uit uw camper. Het is maar de vraag of u weer een onderdeel terugziet en van welke kwaliteit dit onderdeel is. Het bordje ‘Campers staan hier voor eigen risico’ hangt regelmatig bij dit soort bedrijven en zegt genoeg.

Een oneerlijke prijs

Eindelijk krijgt u na enkele weken of maanden een telefoontje dat er misschien een koper is, maar dat er "iets" met de prijs moet worden gedaan. Dit heeft vaak als resultaat dat u voor de camper dezelfde, of een veel lagere prijs krijgt, dan wanneer u de camper direct had verkocht tegen handelsprijs. Iedereen wil natuurlijk graag een mooie prijs voor zijn camper. Laat u echter niet verleiden door mooie praatjes van bemiddelingverkopers, maar zoekt u vooral een eerlijke handelaar die u direct betaalt en u een RDW-vrijwaring geeft.

Geen inruil op uw camper

Weer een ander nadeel van bemiddelingverkoop is, dat er op uw camper niet kan worden ingeruild. Dit betekent dat de bemiddelingsverkoper dan eigen kapitaal in de verkoop moet steken, wat maar al te vaak niet aanwezig is. Dit is in de meeste gevallen onbespreekbaar. Al met al is dit natuurlijk niet bevorderlijk voor de verkoop van uw camper.

Camper inkoop Nederland

camperinkoopnederland.nl is een site die u probeert te helpen om uw camper op een snelle en correcte manier te verkopen tegen marktconforme handelsprijs.

Camper inkoop Nederland

Voor zeer snelle afhandeling:

bel: 06-22154022